Ansiktslyftning Plastikkirurgi - Läkarhuset i Uppsala

Ansiktslyftning

Ansiktslyftning

Före operation:

Beställ en tid hos en av våra 2 läkare för en konsultation (kostnad 500 kr). Vid den går vi igenom dina önskemål och ser vilka förutsättningar du har för att genomgå en ansiktslyftning med ett resultat som du förväntar dig.

Om du röker ska du sluta snarast och vara rökfri vid operationen för att få bästa möjliga läkning.

Operationen:

Operationen görs i lokalbedövning med tillägg av lugnande medel så att du kan koppla av och slumra in om du vill. Ingreppet tar c:a 3 timmar. Det känns stramt i ansiktshuden efter operationen och du får tejp på sårytorna kring öronen och ett stort huvudförband av elastiska lindor.

Efter operationen:

Du ligger kvar på klinikens uppvakningsplats och återhämtar dig och får smärtstillande medicinering. Vanligtvis kan du åka hem c:a 2 timmar efter operationen. Ta med en mössa, sjal eller ett plagg med kapuschong för att dölja förbandet när du går hem. Det är bra om du har någon som hämtar dig och kör dig hem efter operationen. Du kan inte köra bil hem själv. Du får med dig smärtstillande tabletter så att du inte behöver gå till något apotek efteråt. Du får också ett telefonnummer med dig som du kan ringa om du får akuta problem.

Förband, stygn och återbesök:

Efter en vecka kommer du på återbesök för att ta bort stygnen. Ta bort tejpen på såren kvällen innan återbesöket och tvätta håret så känns det fräschare och det blir lättare att ta stygnen.
Blåmärkena minskar betydligt efter en vecka men kan synas ner på halsen 3-4 veckor. När stygnen är borttagna kan du göra make up och också täcka blåmärkena med brunkräm. Det är normalt att du får övergående känselbortfall och domningar i huden kring öronen och på kinderna eftersom man delar ytliga hudnerver vid operationen. Dessa läker och känseln kommer tillbaka efter några månader upp till ett år.
En slutkontroll av hur det det gått för dig med din operation görs efter c:a 6 månader.

Arbete:

Efter en ansiktslyftning kan man vanligtvis börja arbeta 7-10 dagar efter operationen.

 
skönhet & hälsa

© Fredrik Linder, Louise Petré-Linder