Läppförstoring Plastikkirurgi - Läkarhuset i Uppsala

Läppförstoring

Fylliga läppar uppfattas av många som sensuellt och vackert. Dessvärre blir läpparna tunnare med åldrandet och det finns också en genetiskt variation i läpparnas storlek. Läpparna kan förstoras genom att injicera Restylane (hyaluronsyra) eller kroppseget fett. Vi använder inga andra substanser då flera av dessa visat sig kunna ge svåra medicinska biverkningar.

Effekten av Restylanebehandling avtar efter 3-6 månader och då kan man fylla på med ny Restylane injektion.

Fett-transplantation ger ofta ett mer bestående resultat men ibland läker inte fettet in så bra och då kan en ny fettförflyttning göras.

Läpparna kan också få ett fylligare utseende om kroppseget fett eller material av läderhud med fett läggs in i läppen.

Inför behandlingen:

Beställ en tid hos en av våra läkare för en konsultation (kostnad 500 kr). Vid den går vi igenom dina önskemål och kommer överens om vad som skulle passa dig bäst. Injektion av Restylane kan göras samtidigt som konsultationen men med övriga metoder så får du återkomma till en operationstid.

Operationen:

Fett-transplantation görs i lokalbedövning. Vi tar fett någonstans på din kropp där du har ett överskott. Detta fett läggs in som små droppar i läppen. Du blir ordentligt svullen i läpparna någon vecka efter operationen.

Läderhud-fett-förflyttning görs i lokalbedövning.

Efter operationen:

Du kan vila kvar en stund efter operationen men sedan kan du åka hem. Du ska ha lite högt under huvudet de närmaste dagarna efter operationen för att minska svullnaden i läpparna. Du får med dig smärtstillande tabletter. Du får också ett telefonnummer med dig som du kan ringa om du får akuta problem.

Förband, stygn och återbesök:

Du har tunna tejpar på de små såren och någon gång har du stygn som ska tas bort. Du får ett återbesök c:a en vecka efter operationen.

Arbete:

Eftersom det blir en ganska betydande svullnad och en del blåmärken efter en läppförstoring är det lämpligt att vara ifrån arbetet några dagar. Restylane ger mindre svullnad och det kan därför gå bra att arbeta dagen efter behandlingen.

 
skönhet & hälsa

© Fredrik Linder, Louise Petré-Linder