Bröstförstoring - Bröstimplantat

Om du har en liten och tunn byst och önskar fastare och större bröst så kan en bröstförstoring med implantat med koksalt eller silikon ge ett mycket bra resultat. Det är viktigt att veta att alla kvinnor ser olika ut och har olika förutsättningar för hur operationsresultatet blir. En bröstförstoring är heller inte lösningen på livets alla problem och det är viktigt att du som patient har en realistisk uppfattning om det förväntade operationsresultatet.

Före operationen:
Beställ en tid hos vår läkare för en konsultation (kostnad 500 kr). Vid den går vi igenom dina önskemål och kommer överens om vad som skulle passa dig bäst. Du får prova implantat och vi går igenom alla frågor du har inför operationen.

Operationen:
En bröstförstoring utförs i narkos som ett dagkirurgiskt ingrepp. Vi använder oss vanligtvis av ett operationssnitt i vecket under bröstet. Om bröstförstoringen behöver kompletteras med ett bröstlyft kan det göras runt vårtgården eller som ett ankarsnitt. Det kan göras samtidigt eller vid ett senare tillfälle. Implantaten innehåller antingen silikon i s.k.”gele-hallon”-gel eller koksaltlösning. Vi använder den högsta kvaliteten av implantat på marknaden, från Mentor och Motiva. Båda firmorna har livslång garanti för sina implantat vilket innebär att de ersätter implantat som gått sönder eller varit defekta på grund av fabrikationsfel. Båda firmorna erbjuder också ersättning för om-operation med högst 10000 kr om implantatet varit felaktigt och behöver bytas under de första 10 åren. Det är mycket ovanligt med implantatfel.

Efter operationen:
Du ligger kvar på klinikens uppvakningsplats och återhämtar dig och får smärtstillande medicinering. Vanligtvis kan du åka hem c:a 3-5 timmar efter operationen. Då har du ett förband som du ska ta bort efter 4 dagar. Därefter använder du en sport-BH med mjuk  kupa och utan bygel som du får med av oss. Det är bra om du har någon som hämtar dig och kör dig hem efter operationen. Du får med dig smärtstillande tabletter för 2 dygn samt ett recept på värktabletter. Du får också ett telefonnummer med dig som du kan ringa om du får akuta problem.

Förband, stygn och återbesök:
Tejpen som sitter närmast såren ska sitta i två veckor. Då kommer du på ett återbesök där vi tar bort tejpen och ser hur såren ser ut. Du ska använda den stadiga BH:n dag och natt i 2 månader. Efter 6-8 månader kommer du på ett slutbesök som du själv får ringa och boka när det är dags.

Arbete:
Om du har ett lugnt och stillasittande arbete kan du vanligen återgå till arbetet efter 1 vecka. Om du har ett tungt arbete är 2 veckor en lämplig tid att vila efter en bröstförstoring.